Select Language
300

Nieuws

Romeo y Julieta Piràmides Añejados

Geachte collega-aficionado’s,

 

U heeft wellicht al gehoord van de nieuwe reeks die Habanos vrij recent heeft uitgebracht: de Añejados-reeks. Habanos heeft immers beslist om een “aged-reeks” uit te brengen en heeft nu al twee sigaren in die reeks op de markt gebracht: een Montecristo Churchill Añejados en een Romeo y Julieta Piràmides Añejados.

Dit moet ongeveer de vreemdste release zijn die we ooit hebben meegemaakt…

·         Timing

Wat ons opviel was de timing.

Totaal onverwacht kwam deze reeks plots op de proppen. Normaal gezien is het zo dat van de aangekondigde releases er op voorhand wel wat informatie uitlekt.  Dit bleek hier nauwelijks het geval wat betekent dat men goed 5 tot 8 jaar dit project geheim heeft kunnen houden.  Dat is toch wel héél erg lang. 

Bovendien lazen we na de persrelease op 16 december 2014, de volgende dag in de krant dat de diplomatieke relaties tussen Amerika en Cuba opnieuw aangeknoopt zullen worden. Wat een toeval toch? Terwijl iedereen speculeert over de opheffing van het embargo heeft Habanos plots en geheel onverwacht een extra product klaar liggen om aan een eventuele verhoogde vraag te kunnen voldoen.

·          Voorraad

Nochtans is het van algemene bekendheid dat Cuba niet meteen een land is van overschotten en dat men de laatste tijd worstelt met de productie omwille van een gebrek aan prima materia.

Heeft Cuba dan zoveel middelen om sinds 2007/2008 een hoop sigaren opzij te houden voor een aging-programma (waar ze trouwens aanvankelijk nooit in geloofde)?

Deze sigaren komen zonder meer uit een voorraad, maar lijkt het niet logischer dat dit gaat om een strategische voorraad om een slechte oogst op te vangen of om klaar te zijn voor een verhoogde vraag?

·         Vitola’s

Verder zijn de vitola’s geen onbekende vitola’s. Een piràmides en julieta no. 2 zijn klassieke vitola’s binnen de respectieve merken.  De Montecristo No. 2 is legendarisch en zo mogelijks is de Romeo y Julieta Churchill dankzij zijn naamgenoot nóg bekender.

Kwatongen sluiten dan ook niet uit dat de bandjes verwisseld zouden kunnen zijn.  Een oudere Monte 2 uit de strategische reserve wordt nu op de markt gebracht als een Romeo y Julieta Piràmides Añejados. Een totaal nieuwe vitola die daarenboven geaged is! Klasse toch?

Bovendien is het eigenlijk niet correct dat de piràmides een nieuwe vitola is binnen het merk Romeo y Julieta. Deze is eind 2000 al eens uitgekomen met een piràmides, maar die werd dan weer in 2003 gediscontinueerd. In datzelfde jaar kwamen die trouwens opnieuw uit in de travel retail...

Al bij al betreft het dus een op zijn zachtst gezegd een programma dat vragen doet rijzen die wellicht voor altijd onbeantwoord zullen blijven. Es Cuba… Anderzijds, als de sigaar goed is, who cares?

Wat dat betreft kunnen we u bevestigen dat we er in geslaagd zijn om de hand te leggen op een specifieke fabriekscode. Het gaat om de legendarische code TEB.  TEB ’08 geniet onder de liefhebbers bijna een cultstatus. Alle sigaren met die code zijn absoluut top en we zijn dan ook trots om u kisten met die code aan te kunnen bieden.

Romeo y Julieta Piràmides Añejados

Piràmides, 52 x 156

SPB, 25

€ 432,50