Select Language
300

Nieuws

Partagas Serie D No. 6

Partagas Serie D No. 6!

Pre-order now!

 

Dear Aficionado’s,

Today we are happy to inform you that we accept limited pre-orders for the Partagas Serie D No. 6. Shipping is foreseen in March. 

The size of the Partagas Serie D No. 6 is 50 x 90mm.  The price for a box of 20 cigars is 160 euro.

 

Romeo y Julieta Piràmides Añejados

Geachte collega-aficionado’s,

 

U heeft wellicht al gehoord van de nieuwe reeks die Habanos vrij recent heeft uitgebracht: de Añejados-reeks. Habanos heeft immers beslist om een “aged-reeks” uit te brengen en heeft nu al twee sigaren in die reeks op de markt gebracht: een Montecristo Churchill Añejados en een Romeo y Julieta Piràmides Añejados.

Dit moet ongeveer de vreemdste release zijn die we ooit hebben meegemaakt…

·         Timing

Wat ons opviel was de timing.

Totaal onverwacht kwam deze reeks plots op de proppen. Normaal gezien is het zo dat van de aangekondigde releases er op voorhand wel wat informatie uitlekt.  Dit bleek hier nauwelijks het geval wat betekent dat men goed 5 tot 8 jaar dit project geheim heeft kunnen houden.  Dat is toch wel héél erg lang. 

Bovendien lazen we na de persrelease op 16 december 2014, de volgende dag in de krant dat de diplomatieke relaties tussen Amerika en Cuba opnieuw aangeknoopt zullen worden. Wat een toeval toch? Terwijl iedereen speculeert over de opheffing van het embargo heeft Habanos plots en geheel onverwacht een extra product klaar liggen om aan een eventuele verhoogde vraag te kunnen voldoen.

·          Voorraad

Nochtans is het van algemene bekendheid dat Cuba niet meteen een land is van overschotten en dat men de laatste tijd worstelt met de productie omwille van een gebrek aan prima materia.

Heeft Cuba dan zoveel middelen om sinds 2007/2008 een hoop sigaren opzij te houden voor een aging-programma (waar ze trouwens aanvankelijk nooit in geloofde)?

Deze sigaren komen zonder meer uit een voorraad, maar lijkt het niet logischer dat dit gaat om een strategische voorraad om een slechte oogst op te vangen of om klaar te zijn voor een verhoogde vraag?

·         Vitola’s

Verder zijn de vitola’s geen onbekende vitola’s. Een piràmides en julieta no. 2 zijn klassieke vitola’s binnen de respectieve merken.  De Montecristo No. 2 is legendarisch en zo mogelijks is de Romeo y Julieta Churchill dankzij zijn naamgenoot nóg bekender.

Kwatongen sluiten dan ook niet uit dat de bandjes verwisseld zouden kunnen zijn.  Een oudere Monte 2 uit de strategische reserve wordt nu op de markt gebracht als een Romeo y Julieta Piràmides Añejados. Een totaal nieuwe vitola die daarenboven geaged is! Klasse toch?

Bovendien is het eigenlijk niet correct dat de piràmides een nieuwe vitola is binnen het merk Romeo y Julieta. Deze is eind 2000 al eens uitgekomen met een piràmides, maar die werd dan weer in 2003 gediscontinueerd. In datzelfde jaar kwamen die trouwens opnieuw uit in de travel retail...

Al bij al betreft het dus een op zijn zachtst gezegd een programma dat vragen doet rijzen die wellicht voor altijd onbeantwoord zullen blijven. Es Cuba… Anderzijds, als de sigaar goed is, who cares?

Wat dat betreft kunnen we u bevestigen dat we er in geslaagd zijn om de hand te leggen op een specifieke fabriekscode. Het gaat om de legendarische code TEB.  TEB ’08 geniet onder de liefhebbers bijna een cultstatus. Alle sigaren met die code zijn absoluut top en we zijn dan ook trots om u kisten met die code aan te kunnen bieden.

Romeo y Julieta Piràmides Añejados

Piràmides, 52 x 156

SPB, 25

€ 432,50

La Casa Del Habano 25th Anniversary Humidor

Beste Aficionado's, 

Met deze newsletter willen we jullie graag informeren mbt de wereldwijde release van de La Casa Del Habano 25th Anniversary Humidor! 

De productie van deze humidor is beperkt tot 3.500 stuks.
 


 

De humidor bevat:


15 La Gloria Cubana Pyramides (52 * 156)


15 La Gloria Cubana Robustos Extra (48 * 170) 

Meer details met betrekking tot de beschikbaarheid en de prijs zal snel volgen! 

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie. 

 

 

Montecristo & Romeo y Julieta Añejados Cigars

Pre-order now!

 

Dear Aficionado’s,

 

Today we are happy to inform you that we accept limited pre-orders for the Montecristo Churchill Añejados and the Romeo y Julieta Piramides Añejados. Shipping is foreseen the first half of February. 

 

Habanos Añejados (Aged Habanos) is a new Línea of Habanos s.a. The Habanos Añejados cigars have been aged in Cuba, in perfect conditions of preservation, for a minimum of five years. Both the Romeo y Julieta Pirámides Añejados and the Montecristo Churchills Añejados are new formats in these brands. 

 

The Montecristo Añejados is a Churchill 47 x 178mm.  The price for a box of 25 cigars is 527,50 euro.

 

The Romeo y Julieta Añejados is a Piramides 52 x 156mm. The price for a box of 25 cigars is 432,50 euro. 

You can find those cigars in our webshop.

Vegueros Mananitas, Tapados & Entretiempos! Nu beschikbaar in LCDH Knokke & Gent!

Beste Aficionado's,Graag stellen wij u de nieuwe producten van het merk Vegueros voor!De Vegueros Mañanitas is een Petit Pyramid, een module met een ring van 46 en 100 mm lengte. Dozen van 16 sigaren zijn nu beschikbaar voor de prijs van 72 Euro.

De Vegueros Tapados is een Corona Extra, een module met een ring van 46 en 120mm lengte. Dozen van 16 sigaren zijn nu beschikbaar voor de prijs van 96 Euro.

De Vegueros Entretiempos is een Petit Robusto, een module met een ring van 52 en 110mm lengte. Dozen van 16 sigaren zijn nu beschikbaar voor 103 Euro.

Deze producten zijn terug te vinden in de beide winkels en onze webshop.Update XVII Festival del Habano!

Van 23 tot 27 februari 2015 – Havana

 

Beste Aficionado’s,

Met deze nieuwsbrief willen we u enige informatie over het komende Festival del Habano en de introductie van nieuwe producten meedelen:

  • Maandag 23/2 Openingsavond: Presentatie vd Romeo y Julieta Gran Reserva & Club Kings
  • Woensdag 25/2 Midweek dinner: Presentatie vd La Casa Del Habano Partagas Maduro N°1
  • Vrijdag 27/2 Gala avond: Presentatie over de Montecristo 80 Aniversario & Medias Coronas

Wij houden u op de hoogte als we meer informatie ontvangen.

 

Met habanofiele groeten,

 

Dominique & Team

Zoute Grand Prix

La Casa del Habano is er trots op Silver Sponsor te zijn van de Zoute Grand Prix. 

H. Upmann Connoisseur reeks!

We houden van H. Upmann!

Beste collega-aficionado’s,

We gaan maar meteen met de deur in huis vallen: we houden van H. Upmann!

H. Upmann is niet meteen een hip en sexy merk en toch weet het heel wat liefhebbers te bekoren. De fans weten vooral het typische zuivere en elegante palet van het merk te waarderen. Geen powerhouse, maar verfijnde elegante stijl. We like..

Misschien heeft het te maken met het feit dat het merk ooit in handen geweest is van een Britse importeur en dat het daarom meer aansluit bij het Europese palet. Wie weet?

Daarmee wordt al gelijk de vraag naar de oorsprong van het merk gesteld en daar zijn immers meerdere versies over die we u niet willen onthouden.

De ene auteur zegt dat H. Upmann verwijst naar Herman Upmann. Op de kisten staat dan ook een handtekening “H. Upmann” met de vermelding “This is my Signature” (waarbij je dan meteen zou kunnen afvragen wiens handtekening het anders dan wel zou kunnen zijn…). Andere auteurs stellen dan weer dat het merk opgericht werd door de broers Herman en August Upmann en dat de H. verwijst naar Hermanos of “broers” Upmann. Verder zijn er dan weer versies die stellen dat de eigenlijk familie “Hupmann” was en omdat de “H” in het Spaans niet uitgesproken werd deze dan maar van de achternaam gescheiden werd, maar dit komt dan weer in conflict met de vermelding “This is my Signature”.

Anderen zeggen dan weer dat de (H.)upmann broers bankiers waren. Dat zou evenwel niet correct te zijn. Het waren precies de neefjes die een bank hadden.

Hoe dan ook geraakte het merk in 1922 in handen van de Britten. Kwatongen beweren dat dat wel eens te maken zou kunnen hebben met de sequelen van de eerste Wereldoorlog. Feit is dat Duitsers toen alleszins niet overdreven populaire waren. Dus wie weet?

Nu, het merk heeft alleszins een bewogen geschiedenis achter de rug en wij kijken dan ook enorm uit naar de lezing die op het Habanos Festival zal worden gegeven over de geschiedenis van het merk.

Wie zo lang niet kan wachten kan alvast het uitstekende artikel lezen dat Claudia Puszkar in Cigar Journal publiceerde. Een absolute aanrader! Wij geven u de link mee: http://www..cigarjournal.co/index.php/us/archive/habanos-corner/1452-ausgabe-12013--wenn-die-herkunft-zum-verhaengnis-wird-ndie-h-upmann-manufaktur

Naar aanleiding van de lezing en de meest recente release staan we dan ook graag eventjes stil bij het merk en vooral de Connoisseur-reeks.

We zouden bijna durven zeggen: “iedereen kent de H. Upmann Connoisseur No 1”, maar dat is helaas niet het geval. Het is dan ook een sigaar die om de een of andere (onverdiende) reden onder de radar blijft. Nochtans heeft de sigaar de laatste vijf jaar (op 2012 na) telkenmale de maximumscore van 5 bandjes in het Franse sigarenmagazine L’Amateur de Cigare behaalt. Dat kan als palmares tellen.

In navolging van de H. Upmann Connoisseur No. 1 is hieraan recent een vervolg gebreid. Volledig in de lijn van Cubaanse logica geen Connoisseur nummer 2, maar een “A”: de H. Upmann Connoisseur A.

Het betreft een La Casa del Habano exclusive en is dan ook enkel maar verkrijgbaar in een La Casa del Habano.

De Connoisseur A kan gerust het grote broertje van de “Connie 1” genoemd worden. De Connoisseur No. 1 is immers een hermosos No. 4 (45 x 127), terwijl de “Connie A” een genios (52 x 140) is.

Anderzijds zijn de Cubanen dan wel weer zeer consequent in hun benaming. Zo ontdekten we recent nog een ouder cabinetje H. Upmann Connossieur No. 1. We hadden nooit kunnen vermoeden dat hier een vervolg aan zou komen nu de eerste batch van de H. Upmann Connoisseur A een knoert van een typo vermeldt. Zowel op de cabinetten àls op de bandje staat in koeien van letters Connossieur A! Er is ons al bevestigd dat deze typo recht gezet zal worden, maar tot nog toe zijn alle levering Connossieurs A. Een leuk hebbeding en wellicht een unicum.

Tot slot willen we vermelden dat – in het algemeen – H. Upmann sigaren heel mooi agen. In het begin zijn ze eerder mild en zacht, maar naarmate ze ouder worden winnen ze aan kracht (+/- 5 jaar) om dan na een periode van +/- 10 jaar weer mild, thee-achtig te worden.

Naast de Connoisseur No. 1 en Connoisseur A vinden we volgende vitola’s van H. Upmann zeer aanbevelenswaardig: 

- Majestic: 105 Euro per 25
- Half Corona (!): 105 Euro per 25
-,Lonsdale: 350 Euro per 25
- Noella (!): 325 Euro per 25 in een jar
- Magnum 46 (!) 285 Euro per 25
- Magnum 48: 350 Euro per 25
- Magnum 50: 350 Euro per 25
- Magnum 50: 660 Euro per 50
- Robustos EL2012: 375 Euro per 25
- Royal Robusto (!): 110 Euro per 10
- No 2 (!): 285 Euro per 25
- Sir Winston Churchill: 525 Euro per 25

Zij zijn allen nog bij ons beschikbaar. 

Aarzel niet om ons te contacteren. 

Met habanofiele groeten, 

Dominique & Frédéric,

La Casa del Habano Knokke - Gent

Habanos 2014 releases!

Meest recente update!

Beste Aficionado's,

Tijdens de voorbereidingen voor ons vertrek naar Havana waar we het XVI Habanos Festival zullen bijwonen, willen we met u de de meest recente update met betrekking tot de nieuwe Habanos 2014 releases delen:

Reguliere productie:

- Partagas Serie D N°6 - D NO. 6 (50 x 90)
- Hoyo de Monterey Le Hoyo de San Juan - Geniales (54x150)
- Trinidad Vigia - Torres (54 x 110)
- Romeo y Julieta Julieta - Julieta NO.6 (33 x 120)
- Quintero Petit Quinteros - Petit Cazadores (43 x 105)
- Selección Petit Robustos Mixed Brands - Petit Robustos (50 x 102)

La Casa Del Habano Exclusieve producten:

- Romeo y Julieta Cedros de Luxe - Gordito (50 x 141)
- Por Larranaga Picadores - Hemosos NO.4 (48 x 127)

Edicion Limitadas:

- Cohiba Robustos Supremos - Magnificos (55 x 127)
- Partagas Selección Privada - Magnum 50 (50 x 160)
- Bolivar Super Coronas - Hermosos NO.3 (48 x 140)

Premium Especial:

- H. Upmann No.2 Reserva Cosecha 2010 - Piramides (52 x 156)
- H. Upmann Replica 2014 Humidor - Butifarra NO.2 (50 x 180)

Sommige zaken kunnen nog wijzigen maar in principe is deze info 90% correct. Al deze producten zullen in principe in de loop van 2014 gelanceerd worden.

Aarzel niet ons te contacteren voor verdere info.

Nieuwe Bolivar Poderosos LCDH Knokke & Gent Jar!

4e exclusieve Jar - Gelimiteerd op 100 Jars!

Beste Aficionado's,

LCDH Knokke & Gent zijn trots u de lancering van hun 4e exclusieve Jar aan te kondigen gelimiteerd op 100 stuks.

Voor deze release selecteerden we de nieuwe Bolivar Poderosos Edicion Regionales Belux ter ere van Simon Bolivar en de opening van onze nieuwe LCDH in Gent. Simon Bolivar is de 4e mythische persoon die werd geselecteerd voor onze LCDH Knokke & Gent Jar collectie.

Simón Bolívar (1783 - 1830) was een militair en politiek leider. Bolívar speelde een sleutelrol in Latijns America's succesvolle "struggle" naar onafhankelijkheid van het Spaanse rijk en wordt vandaag aanzien als één van de meest invloedrijke politiekers in de geschiedenis van de "Americas". Tijdens z'n leven, leidde hij Venezuela, Colombia (inclusief Panama destijds), Ecuador, Peru (samen met Don José de San Martín), en Bolivia naar de onafhankelijkheid van het Spaanse rijk.

In 1901, begon de Rocha Cuban Cigar Company met de productie van het uitmuntende merk 'Bolivar'. Het gamma maakt "full strength" sigaren met tabak uit de "premium" Vuelta Abajo regio. Genoemd naar de Zuid - Amerikaanse revolutionaire generaal wordt deze sigaar veelvuldig vergeleken met het karakter van de Generaal zelf: sterk, krachtig en robuust in elke zin van het woord. Vandaag worden Bolivar sigaren aanzien als de krachtigste, full - bodied sigaren die worden geproduceerd in Cuba.

Speciaal voor de BeLux markt werd de speciale vitola Rodolfo genaamd "Poderosos" gelanceerd. Deze prachtige sigaar werd geselecteerd voor deze unieke en gelimiteerde jar.

Ring: 54 
Lengte: 180 mm
Commerciele naam: Rodolfo
Fabrieksnaam: Double Pyramid
Jar prijs: 750 Euro

Aficionado's die de 1e jar set gekocht hebben kunnen hetzelfde nr reserveren teneinde hun collectie met hetzelfde nr te vervolledigen. De jars worden verwacht eind December.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer info.

et habanofiele groeten,

Dominique & Frédéric